Avertizări meteo de ploi însemnate cantitativ în județul Suceava până luni seara

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de ploi însemnate cantitativ care vizează și județul Suceava și sunt valabile până luni seara.

Astfel, pe parcursul zilei de duminică, până luni dimineața la ora 10:00 sunt valabile avertizări cod portocaliu pentru zona de munte a județului Suceava și cod galben în restul județului.

Astfel, în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

În cursul nopții de duminică spre luni, în estul Transilvaniei și local în Maramureș, vestul Moldovei și în nordul Munteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, îndeosebi prin acumulare, vor depăși 40 l/mp și, pe arii restrânse 60 l/mp.

În cursul zilei de luni, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

 Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.