Aeroportul Suceava va prelua zborurile companiei Blue Air de pe aeroportul din Bacău programate în perioada 15 august-30 septembrie. Flutur: Îmi exprim speranța ca odată cu această colaborare Blue Air va decide să introducă și curse aeriene permanente de la Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, că în perioada 15 august-30 septembrie aeroportul sucevean va prelua zborurile companiei Blue Air de pe aeroportul din Bacău.

„Încă o veste bună pentru Aeroportul Internațional ,,Ștefan cel Mare” din Suceava, pentru Județul Suceava, pentru Bucovina. Putem anunța că aeroportul sucevean va prelua zborurile companiei Blue Air de pe aeroportul din Bacău programate în perioada 15 august-30 septembrie”, a spus Flutur.

El a arătat că este vorba despre șase curse spre 4 țări, astfel: Bruxelles (cu o frecvență de două zboruri pe săptămână – luni și miercuri), Dublin (4/săptămână – marți, joi, sâmbătă și Duminică), Torino (2/săptămână – marți și joi), Roma – Fiumicino (4/săptămână – marți, miercuri, vineri și sâmbătă), Milano – Bergamo (2/săptămână – miercuri și Duminică) și Londra – Luton (5/săptămână – luni, joi, vineri, sâmbătă și Duminică).

„Avem, așadar, în primul rând, ca noutate pentru aeroportul nostru, două capitale, Bruxelles și Dublin, o nouă destinație din Italia, Torino, încă un aeroport din Roma, Fuimicino, la care se adaugă zborurile Milano și Londra”, a declarat Flutur.

El și-a exprimat speranța că odată cu această colaborare Blue Air va decide să introducă și curse aeriene permanente de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”.

Gheorghe Flutur a reamintit că, exceptând zborul de Viena, nu este nicio altă cursă suspendată de pe aeroportul sucevean, iar în 3 august va fi inaugurată o nouă legătură aeriană cu Germania, cursa de Dortmund.

„Așa cum am mai spus-o, deschiderea de noi curse după programul stabilit cu mult înainte de debutul pandemiei este unul dintre argumentele că Suceava este perceput ca un județ sigur, drept care Bucovina va continua să devină o destinație din ce în ce mai atractivă”, a menționat Flutur.