Se ingroasa arestările in cazul traficantilor de minori


Intră acum și în grupul de

Încă doi suceveni au primit propuneri de arestare, iar instanţa şi-a dat acordul, în privinţa grupului ce racola şi obliga minori să cerşească. Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub îndrumarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au continuat cercetările în dosarul penal nr. 97D/P/2009, privind un grup infracţional organizat, specializat în obligarea la practicarea cerşetoriei/furtului de către persoane minore şi majore atât în România, pe raza mun. Suceava sau a localităţilor limitrofe, cât şi în Polonia, în special în Varşovia.

În cadrul acestui dosar, în data de 01.10.2009 Tribunalul Suceava a emis mandate de arestare pe o durată de 29 de zile faţă de R. NECULAI MIHAI, R. SOMNA şi R. MARCU, toţi din municipiul Suceava, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat”, „trafic de persoane” şi” trafic de minori”

În urma probatoriului administrat miercuri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au formulat propuneri de arestare în lipsă faţă de alţi doi membri ai grupării, respectiv R. SĂVEL CRISTIAN, de 36 de ani şi R. VASILE URIZAN, de 27 de ani, ambii din municipiul Suceava, cercetaţi sub aspectul aceloraşi infracţiuni, propunere care a fost însuşită de către instanţă.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi încarcerării celor doi inculpaţi, faţă de care au fost emise mandate de arestare în lipsă.


Intră acum și în grupul de