Dozele de vaccin antigripal pentru batranii judetului ajung saptamana viitoare la medicii de familie

Săptămâna viitoare, la cei aproximativ 290 de medici de familie din judeţ vor ajunge şi vaccinurile antrigripale destinate bătrânilor din judeţ. Zilele trecute, s-a încheiat procedura de depunere a ofertelor pentru achiziţionarea de către DSP Suceava a dozelor de vaccin împotriva gripei sezoniere, astfel că acestea vor putea fi repartizate medicilor de familie cel mai târziu pe 12 noiembrie, a informat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Marinela Grădinaru.

După încheierea contractului dintre Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi Institutul Cantacuzino, cel care a câştigat licitaţia se va furniza vaccinul.

Marinela Grădinaru a precizat că s-a reuşit obţinerea unui preţ „bun”, astfel că din banii alocaţi de minister se vor putea cumpăra 43.730 de doze de vaccin pentru gripa obişnuită, faţă de 25-30000 cât se estimase iniţial.

Reamintim că anul acesta, pentru vaccinarea antigripală gratuită, Ministerul Sănătăţii a alocat foarte puţin bani, astfel că nu vor fi vaccinaţi decât bătrânii de 65 de ani şi peste această vârstă, de regulă judeţul Suceava având nevoie de peste 150.000 de doze în fiecare an, pentru toate categoriile de risc.

loading...