Șeful Secției Boli Infecțioase din SJU Suceava, dr. Monica Terteliu îndeamnă sucevenii să poarte mască și transmite că nu se poate vorbi încă de relaxare: Ultimele cazuri de Covid-19 se înscriu, din păcate, în categoria medii-severe și unele ajung la terapie intensivă


Intră acum și în grupul de

Șeful Secției Boli Infecțioase din Spitalul Județean de Urgență Suceava, dr. Monica Terteliu, a declarat, miercuri, că în ultima perioadă se resimte că epidemia de Covid-19 este în zona de platou, dar a transmis că la Suceava nu poate fi vorba încă de relaxare și a subliniat necesitatea purtării măștii de protecție pentru că aceasta salvează vieți.

„Din punct de vedere al bolilor infecțioase și noi resimțim în ultima perioadă o perioadă de platou, fără așa multe cazuri comparativ cu debutul din luna martie. În continuare sunt cazuri pozitive. În Secția de boli infecțioase sunt 66 de pacienți, în secția de pneumologie sunt 32 de pacienți, iar dintre aceștia este un singur copil cu însoțitorul său. Cazurile sunt ușoare, medii, dar ultimele cazuri pozitive se înscriu, din păcate, în categoria cazurilor medii-severe și unele dintre ele ajung pe terapie intensivă”, a spus Terteliu.

Ea a transmis un mesaj pentru colegi și pentru populație care este să nu lase garda jos.

„În continuare noi, aici, la Suceava, nu ne putem relaxa. În continuare purtatul măștii salvează vieți și acest lucru vine din partea unui colectiv care a asigurat permanența de la început, indiferent de condițiile care au fost, lipsa medicilor, orele suplimentare, zi și noapte aici. Un colectiv dedicat, nu numai cel de la boli infecțioase, dar și celelalte specialități care au pus umărul la rezolvarea unei probleme epidemiologice care, din păcate ne-a scos în față ca fiind pe locul 1. Același lucru se întâmplă acum și în alte spitale, poate nu la magnitudinea pe care am resimțit-o noi aici. Mesajul de luat acasă este ca fiecare om să poarte mască. Nu este un mesaj de luat în derâdere, nu este un mesaj de luat în derâdere nici pentru populația tânără care am văzut că nu este obișnuită sau nu preferă să poarte mască. Toți cei tineri trebuie să se gândească că au acasă părinți, bunici sau rude cărora pot să le ducă această boală. Cei tineri nu fac o formă urâtă, dar cei în vârstă, cu alte boli asociate în spate au neșansa de a face formele severe”, a spus Terteliu.

Ea a arătat că, într-adevăr, lucrurile acum s-au calmat din punct de vedere al urgențelor.

„Există medicație, avem parte de tot ce ne trebuie însă am prefera un număr mai mic de cazuri și cu ajutorul populației și ne bazăm pe responsabilitatea ei”, a conchis Terteliu.


Intră acum și în grupul de