FOTO VIDEO // Contrabandă cu țigări la Vicovu de Sus: Contrabandiștii au fugit în trafic după ce autospeciala Poliției de frontieră a fost blocată de o altă mașină. Autoturismul și țigările au fost găsite abandonate în curtea unei localnice

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat 6.000 pachete cu țigări și au indisponibilizat un autoturism Audi A4 folosit de contrabandiști.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, faptele au avut loc în data de 21 iulie.

Mai exact, în jurul orei 19:30, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, un autoturism marca Audi A4, fără plăcuţe de înmatriculare, care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea la control a mașinii, efectuând somații legale prin voce, însă șoferul nu s-a supus, continuându-și deplasarea în viteză, moment în care un alt autoturism marca Audi A4 în care se aflau doi bărbaţi a blocat drumul pentru a împiedica deplasarea polițiștilor de frontieră cu autospeciala de serviciu.

La scurt timp, primul autoturism a fost descoperit abandonat lângă un imobil, iar cu acordul proprietarei, oamenii legii au intrat în curte, unde au descoperit abandonate mai multe colete ce conțineau ţigări de contrabandă, colete ce fuseseră aruncate din mașină, peste gard, în curtea localnicei.

Sursa menționează că au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

De menționat că autoturismul şi coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu țigări provenite din Bielorusia, în valoare de 70.200 lei.

Astfel, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Ilie Poroch Serițan precizează că în cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă şi infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă. La finalizarea cercetărilor faţă de persoanele implicate vor fi luate măsurile legale ce se impun.