Doua lovituri acuplate cu proiectil exploziv, intr-o gospodarie din Izvoarele Sucevei


Intră acum și în grupul de

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, condusă de lt. col. Anton Cristinel, a intervenit duminică dimineaţă cu o autospecială pirotehnică pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea a două lovituri acuplate cu proiectil exploziv, calibrul 76 mm, în zona de frontieră a comunei Izvoarele Sucevei.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, elementele de muniţie au fost descoperit de către un cetăţean pe proprietatea sa. Acesta a anunţat lucrătorii Sectorului Poliţie de Frontieră Izvoarele Sucevei care au asigurat paza zonei până la venirea echipei pirotehnice.

La sosirea echipajului s-a securizat zona şi s-au desfăşurat operaţiunile specifice în astfel de cazuri. În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat două lovituri acuplate cu proiectil exploziv, calibrul 76 mm, provenind din Al Doilea Război Mondial, echipate cu focos, în perfectă stare de funcţionare.

Misiunea de asanare a fost complexă şi riscantă deoarece, în tot acest timp exista pericolul ca la cel mai mic şoc sau manevrare greşită să explodeze, punând în pericol vieţile oamenilor pe o rază de aproximativ 500 m.

Muniţia a fost transportată în condiţii de maximă siguranţă, fiind depozitată provizoriu până la distrugerea controlată, într-un poligon autorizat.


Intră acum și în grupul de