Focuri de arma si urmarire ca in filme dupa un sofer baut


Intră acum și în grupul de

Un echipaj al poliţiei de frontieră a avut parte duminică noapte de o urmărire ca în filme, poliţiştii fiind nevoiţi să folosească şi armamentul din dotare, dar acest lucru nu l-a impresionat pe un tânăr şofer care s-a urcat băut la volan. Potrivit IPJ Suceava, duminică, în jurul orei 23.45, o patrulă de poliţie din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Calea Unirii din localitate, a efectuat semnalul regulamentar de oprire al unei autoutilitare, dar conducătorul auto a refuzat să oprească accelerând şi a continuat deplasarea.

Agenţii de poliţie, folosind semnalele acustice şi luminoase, au pornit în urmărirea autoutilitarei în cauză, dar conducătorul acesteia a refuzat să oprească, încercând să se sustragă controlului, iar prin modul de deplasare punea în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic.

Poliţiştii au efectuat un foc de avertisment în aer, dar conducătorul autoutilitarei a refuzat din nou să oprească, deşi autoturismul poliţiei a ajuns în dreptul autoutilitarei şi i s-a făcut din nou semnal de oprire fiind folosită şi portavoce. Văzând că acesta nu opreşte poliţiştii au executat mai multor focuri către autoutilitară, pe parcursul urmăririi până în localitatea Dărmăneşti, unde, din cauza unor defecţiuni tehnice şi a pneului stânga spate avariat, conducătorul auto a fost nevoit să oprească, fiind încătuşat.

În urma verificărilor conducătorul auto a fost identificat în persoana lui L. Florin, în vârstă de 21 ani, din oraşul Siret.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalului Judeţean Suceava, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, precum şi o probă de urină în vederea depistării în organism a substanţelor interzise.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.


Intră acum și în grupul de