Ciudatenia anului: Orest Onofrei reclama ca o lege nu are continut si nici semnaturi


Intră acum și în grupul de

„Biroul Permanent al Senatului a fost sesizat cu o iniţiativă care nu există”, a declarat luni, secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PD-L de Suceava, care a arătat că este vorba despre iniţiativa legislativă de modificare a Legii de organizare a Guvernului, dar că aceasta nu are text şi nici iniţiatori. „Este doar titlul legii fără corpul legii şi fără semnături”, a spus Onofrei, care a explicat că în condiţiile în care se presupune că e o urgenţă, legea are nevoie de text. „Trebuie totuşi să conţină nişte cuvinte şi semnături şi trebuie să aibă avize. Dacă procedura parlamentară e de 30 de zile, măcar să fie acordate trei ore pentru avize”, a arătat Onofrei.

În opinia senatorului sucevean, Mircea Geoană încearcă să repare o aberaţie juridică, Hotărârea Parlamentului prin care se cere Guvernului să prezinte bugetul cu „o gogomănie procedurală şi legală”.

Onofrei a mai spus că Mircea Geoană a arătat că este de condamnat, un om care încalcă prevederile constituţionale, dar că e democraţie atunci când Constituţia este încălcată de majoritatea parlamentară. „Mircea Geoană preia astfel ideea de democraţie originală de la Ion Iliescu”, a apreciat secretarul Senatului.

Premierul interimar, Emil Boc, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN al PDL, că a solicitat Parlamentului să facă o modificare a legii de organizare a Guvernului, astfel încât Guvernul interimar să poată trimite proiectul de buget pe 2010.

Liderul PSD, Mircea Geoană, şi-a exprimat, luni, speranţa ca Legea răspunderii ministeriale să fie modificată de Senat, astfel încât ultimul obstacol de natură legal-procedurală să fie îndepărtat, iar Guvernul demis să nu mai aibă niciun motiv să refuze trimiterea bugetului către Parlament.


Intră acum și în grupul de