Anul 2009, un an bun pentru sportivii de la liceul cu Program Sportiv Suceava


Intră acum și în grupul de

Anul 2009 nu s-a încheiat încă, dar un mic bilanţ al activităţii sportivilor de la LPS Suceava până în prezent indică faptul că, în pofida anului de criză care a afectat în mod clar şi sportul, rezultatele au fost peste aşteptări. Un prim criteriu de analiză a activităţii este prezenţa în loturile naţionale ale României, LPS Suceava având în acest moment 30 de astfel de sportivi. „În acest an, în mod surprinzător, avem mai mulţi sportivi la loturile naţionale ale României decât în alţi ani în care am beneficiat de condiţii financiare mult mai bune. La secţia de atletism în loturile naţionale ale României se află Gheorghe Vasile, Mihai Romaş, Iulia Chelaru şi Luis Lăcătuş, sportivi care se află în prezent în cantonament la Băile Felix.

La lot sunt prezenţi şi cinci fotbalişti, Constantin Pamaparău, Alexandru Moldovan, Eusebiu Jalbă, Simion Zaharia şi Vlad Stănescu. Handbalul îşi aduce şi el contribuţia de sportivi care fac parte din lotul naţional sau sunt la Centrul de Excelenţă de la Sighişoara, la masculin, iar la feminin la lot sau la Centrul de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea.

Elevi ai Centrul de Excelenţă de la Sighişoara sunt Daniel Matei, Mihai Sandu şi Alin Ilii, iar la lotul naţional al României sunt convocaţi Cristian Iriciuc, Bogdan Croitoru şi Cătălin Spiridon.

La Centrul de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea sunt prezente Raluca Irimie, Andreea Polocoşer, Irina Ivan şi Roxana Botezatu.

Doi sportivi de la volei au fost selecţionaţi în lotul naţional al României, Irina Andreica şi Claudiu Locovei.

Cu un „contingent” serios la loturile naţionale ale României contribuie secţia de lupte greco-romane, şase sportivi reprezentând ţara în competiţiile internaţionale. Luptătorii prezenţi la lot sunt Ioan Gavrilovici, Andrei Apetrei, Ştefan Babei, Ionuţ Acostăchioaie, Ioan Burlică şi Dan George Rotari.Secţia de rugby completează prezenţa deosebită a LPS Suceava la loturile naţionale ale României prin Răzvan Brăteanu, Bogdan Onofrei, Ionuţ Florea, Ionuţ Constatinovici şi nu în ultimul rând Gabriel Conache, cel mai complet jucător al turneului final al Campionatelor Europene Under 18 unde România s-a clasat pe locul IV” a declarat directorul Liceului cu Program Sportiv din Suceava, Dumitru Bernicu.

Aşa cum am menţionat anterior, LPS Suceava are deja în „punguţă” 29 de medalii obţinute în acest an. Nouăsprezece dintre ele au fost obţinute de atleţi, sportivi pregătiţi de Toader Flămând, celelalte 10 fiind ale luptătorilor pregătiţi de antrenorul emerit Constantin Tăpîrjan, alături de antrenorii Valerică Gherasim şi Ionuţ Bolohan.

Rezultate bune în acest an au realizat şi handbaliştii, locul III în turneul semifinal pentru juniorii I pregătiţi de profesorul Petru Brânduşe, locul VI în turneul semifinal pentru juniorii IV ai lui Iulian Dugan, locul III pentru junioarele III la turneul semifinal, jucătoare pregătite de Dorel Ţugurlan.

La fotbal, locul III la turneul semifinal pentru juniorii 1993 şi locul II la turneul zonal „Gheorghe Ola”. La rugby echipa LPS Suceava pregătită de Dumitru Livadaru s-a clasat pe locul VI la turneul final, în timp ce la volei masculin echipa de juniori I antrenată de Vasile Moşuc s-a situat pe locul III la turneul semifinal la juniori I, iar cea de juniori III s-a clasat pe locul IV la turneul semifinal. La volei feminin, ambele echipe pregătite de profesorul Macedon Gheorghiţă au ajuns în turneele semifinale.

Poate că lipsa unei medalii la unul din sporturile de echipă poate supăra, însă în acest an de mari constrângeri financiare LPS Suceava nu şi-a retras nicio echipă din Campionatele Naţionale de juniori la nicio ramură şi la nicio categorie de vârstă aşa cum s-a întâmplat la Iaşi, Piatra Neamţ, Botoşani, Bacău sau Focşani”, a afirmat directorul LPS Suceava, Dumitru Bernicu.


Intră acum și în grupul de