Centrala de cogenerare de la Campulung va fi pornita in acest week-end


Intră acum și în grupul de

În condiţiile în care nu a fost desemnat încă operatorul de gaze naturale în municipiul Câmpulung Moldovenesc, centrala de cogenerare, construită prin proiectul judeţean de utilităţi, va fi pornită sâmbătă sau duminică, dar nu pe gaz metan, ci pe CLU. Anunţul a fost făcut vineri de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că problema operatorului de gaz va fi rezolvată în viitorul apropiat.

Totodată, Gheorghe Flutur a arătat că instituţiile implicate în derularea proiectului Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene lucrează, în aceste zile, la pregătirea unei hotărâri de guvern care să reglementeze recuperarea de la Transgaz a sumelor corespunzătoare investiţiilor făcute în realizarea magistralelor de gaz metan şi transferate societăţii de transport a gazelor naturale, precizând că este vorba de aproximativ 11 milioane de euro.

Ministerul Economiei va organiza, în 30 noiembrie, licitaţia pentru asigurarea distribuţiei de gaze în municipiile Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei precum şi în comunele Pojorâta, Vama şi Pătrăuţi.


Intră acum și în grupul de