Invazie de contrabandisti de tigari in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Week-end – ul trecut a înregistrat o adevărată invazie de traficanţi de ţigări pe raza judeţului Suceava. Majorarea preţului unui pachet de ţigări în comerţ şi cerera tot mai mare de ţigarete de pe piaţa subterană convinge tot mai multe persoane să se apuce de traficul mai mic sau mai mare de ţigări de provenienţă ucraineană. Doar pe parcursul a două zile poliţiştii şi celoegii lor de la frontieră s-au confruntat cu nu mai puţin de 5 cazuri de trafic de ţigări.

Toate situaţiile au fost descoperite în timpul controalelor efectuate pe drumurile din judeţ după ce traficanţii “au reuşit” să treacă de punctele de control ale graniţei. Primul care a căzut în plasa poliţiştilor de frontieră a fost chiar un şofer de autobuz ce efectua transport de persoane pe ruta Rădăuţi – Băile Felix. La controlul calei de bagaje s-au găsit dosite aproape 3.000 de pachete de ţigări fără acte de provenienţă. Întrebat de unde le are şoferul a spus că le-a cumpărat de la diferite persoane de pe raza oraşului Rădăuţi şi urma să le vândă mai departe în Cluj Napoca.

Ţigările în valoare de 12.500 de lei au fost confiscate iar şoferul s-a ales şi cu o amendă de 10 milioane de lei vechi.

Alt caz a fost identificat de poliţişti pe raza satului Pârteştii de Sus unde a fost oprit un autoturism condus chiar de un cetăţean ucrainean care aducea la noi în ţară peste 3200 de pachete de ţigări din Ucraina şi Republica Moldova.
Nici prahovenii nu se lasă când e vorba de trafic de ţigări. În autoturismul unui prahovean s-au găsit aproape 3.500 de pachete de ţigări a căror valoare depăşeşte suma de 24.000 de lei.

Dorinţa de a obţine bani uşori s-a manifestat şi la nivelul unei întregi familii sucevene.
Aceasta este din oraşul Siret iar traficanţii sunt soţ şi soţie în vârstă de 59 şi respectiv 49 de ani. Cei doi au fost semnalaţi de poliţişti să oprească autoturismul cu care se deplasau prin localitatea Bălcăuţi. Soţii nici nu s-au gândit la acest lucru şi au accelerat mai tare. Plecaţi în căutarea lor poliţiştii au găsit maşina cu portierele deschise.

Pe bancheta din spate a acesteia stăteau depozitaţi mai mulţi saci din rafie şi ambalaje de platic negre burduşite cu ţigări. Încercând să scape cei doi soţi traficanţi au fugit imediat după ce au oprit maşina dar au fost identificaţi la scurt timp şi acum vor trebui să răspundă în faţa legii.


Intră acum și în grupul de