Scoala nr.1 din Suceava, inchisa pentru o saptamana


Intră acum și în grupul de

Cadrele didactice de la Şcoala Generală nr.1 Suceava au anunţat toţi elevii, ca începând de luni, pe tot parcursul săptămânii să stea acasă întrucât cursurile sunt suspendate, din cauza înmulţirii cazurilor confirmate de gripă nouă, în urma sosirii rezultatelor probelor trimise la Institutul Cantacuzino.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că, la Şcoala generală nr. 1 Suceava se înregistrează un caz de gripă nouă, într-o clasă a VIII-a, caz confirmat luni, de Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Întreaga clasă a fost supusă consultului medical şi au fost prelevate probe pentru analize. După control, elevii au fost trimişi acasă iar clasa fost închisă şi dezinfectată. „Dacă vor fi şi alţii, se va vedea ce măsuri se vor lua. Vom şti în curând dacă vor fi şi alte cazuri, după rezultatul analizelor” a declarat inspectorul şcolar general.

Se pare că situaţia s-a complicat după ce sâmbătă, la DSP Suceava au venit rezultatele altor probe ce au confirmat şi alte cazuri. Este vorba despre 6 elevi şi 2 profesori, astfel s-a luat măsura suspendării cursurilor timp de o săptămână.

Grupa nouă a mai fost depistată la un alt elev de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, după cel de vineri, când la decizia DSP Suceava clasa şi-a suspendat activitatea în perioada 13 – 20.11.2009.

Un caz confirmat sâmbătă s-a înregistrat şi la un elev de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Sâmbătă au sosit confirmări pentru 12 cazuri, astfel că pe lângă cei 6 elevi şi doi profesori de la Şcoala nr.1 Suceava, a elevilor de la Colegiul economic şi Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava s-a mai confirmat infecţia cu noul virus la o persoană ce a trecut graniţa spre Ucraina şi o vânzătoare la punctul vamal Siret.


Intră acum și în grupul de