Flutur anunță că s-a aprobat finanțarea europeană pentru finalizarea modernizării drumului dintre Izvoarele Sucevei și granița cu Ucraina//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că s-a aprobat la finanțare, prin Programul Operațional Comun România-Ucraina, drumul care face legătura dintre Izvoarele Sucevei și Șepit.

„Va fi modernizat tronsonul rămas de 3 kilometri, iar valoarea investiției este de 3,2 milioane de euro din care două milioane de euro este contribuția UE, iar 1,2 milioane de euro este cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean Suceava”, a spus Flutur.

El a arătat că este extrem de importantă ieșirea spre Ucraina prin această zonă pentru că și ucrainenii au un proiect transfrontalier de modernizare.

Flutur și-a exprimat speranța că se va deschide acest punct de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei-Șepit, menționând că CJ Suceava a mai modernizat și drumul de la Ulma și că se așteaptă reluarea discuțiilor cu Ucraina și pentru deschiderea punctului de la Vicovu de Sus.

„Pentru suceveni e important de știut că drumul care leagă DN 17 de Izvoarele Sucevei prin Fundu Moldovei, Breaza, Moldova-Sulița a fost modernizat în acest mandat al meu. Drumul arată foarte bine, mai puțin porțiunea pentru care s-a primit astăzi aprobare de finanțare”, a declarat președintele CJ Suceava.

El a mai spus că speră ca pe programul de finanțare următor să se asigure fonduri pentru proiectele prin care se va realiza legătura între Izvoarele Sucevei și Cârlibaba prin Bobeica, și tot pe programe europene legătura între Cârlibaba și Brodina, prin Brodina de Jos, un drum paralel cu frontiera de care este mare nevoie.

„Vestea de astăzi este foarte bună pentru că terminăm de modernizat drumul dintre Câmpulung Moldovenesc și frontiera cu Ucraina și este un pas uriaș de deschidere de noi conexiuni cu țara vecină”,a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de