Primarul Ion Lungu se pronunță pentru înghețarea pe termen lung a angajărilor în sistemul bugetar. El spune că municipalitatea implementează un proiect european de digitalizare a activității și este și într-un proiect-pilot al Agenției Naționale de Digitalizare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, joi,  la Subiectul Zilei de la News Bucovina că Primăria Suceava acționează pe două direcții pentru digitalizarea activității, atât pe un proiect cu finanțare europeană, dar este și într-un proiect-pilot al Agenției Naționale de Digitalizare.

„În ceea ce privește digitalizarea Primăriei suntem într-un grafic pentru că avem acel sistem APLICAT, proiect pe fonduri europene. Orașul Suceava este inclus de Agenția Națională de Digitalizare într-un proiect-pilot și putem atrage mai multe fonduri”, a spus Lungu.

El a arătat că prin cele două direcții se realizează digitalizarea activității, dar recunoaște că nu va fi exclus factorul uman.

„Trebuie să fim realiști. Și în acest sistem de digitalizare angajații au rolul lor important pentru că cineva trebuie să urmărească, cineva trebuie să răspundă. Nu se elimină în totalitate oamenii de acolo”, a declarat primarul.

El a arătat că Primăria Suceava are personal suficient și chiar consideră că trebuies înghețate angajările.

Primarul Sucevei, Ion Lungu LIVE la Subiectul Zilei

”Viața” șoferilor din Suceava se va schimba radical de la finele lui septembrie? Cum va arăta circulația prin oraș explică primarul Ion Lungu

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 5. August 2020

„Angajările în sectorul bugetar trebuie înghețate pe termen lung. Sunt oameni suficienți”, a spus Lungu.

Primarul s-a arătat nemulțumit că unii angajați mai fac note interne între direcții din primărie și că nu se duc să rezolve problema încercând să o paseze altora.

„Una-două, notă internă. El s-a descărcat de gestiune, a trimis hârtia și, la revedere, nu-l interesează”, a spus Lungu.

Totodată, el spune că în mare parte oamenii din Primărie își văd de treabă, muncesc, sunt profesioniști. Lungu a recunoscut că mai sunt unii angajați, pe care îi știe foarte bine, care nu dau randament, dar a menționat că  e foarte greu să-i dea afară pentru că procedura e complicată și că dacă, după toate acestea este concediat e posibil să fie repus pe post prin decizie a instanței.

„Nu spun că am probleme în Primărie pentru că am autoritate în Primărie și atunci când un salariat e chemat de primar are o problemă”, a spus primarul care a menționat că a evitat să intre direct în contact cu angajații pentru că a impus un regim de conducere prin delegare de atribuții, prin viceprimari, directori de direcții șefi de servicii.

„Sunt unii salariați pe care nu-i cunosc”, a spus Lungu care a adăugat că face cunoștință cu ei doar când vin să depună jurământul de funcționar public.

Primarul a mai subliniat că nu a angajat niciun membru PNL la Primărie în afară de, poate, consilieri personali.

„Nu am făcut angajări pe criterii politice. Nu politizez primăria și nu am făcut-o niciodată în 16 ani”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de