Tigarile, la control!


Intră acum și în grupul de

Aproape zilnic frontieriştii suceveni depistează persoane ce deţin cantităţi mari de ţigări de contrabandă. Vineri, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din P.T.F. Siret au depistat în autoturismul unui cetăţean, 450 pachete de ţigări ce erau ascunse în bagajele personale şi urmau să fie comercializate pe piaţa neagră în vederea obţinerii de profit. Potrivit comisarului de poliţie Ilie Poroch-Seriţan, ofiţer relaţii publice în cadrul IJPF Suceava, la P.T.F. Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca “Volkswagen”, C. Nocolai, în vârstă de 51 de ani, domiciliat în oraşul Câmpulung Moldovenesc.

După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, astfel s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale, un număr de 450 pachete de ţigări marca „Monte Carlo”, de provenienţă Republica Moldova.

Ţigările, în valoare de 1.931 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Luni, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret, au executat o misiune specifică pe linia combaterii traficului cu ţigări, şi au oprit pentru control un autoturism marca „ Volkwagen”, condus de G. Liliana, în vârstă de 20 de ani, domiciliată în localitatea Muşeniţa- Suceava.

La verificarea autoturismului s-au descoperit un număr de 1.230 pachete de ţigări de diferite mărca „Marble”, fără documente legale de provenienţă.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 5.289 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei.


Intră acum și în grupul de