Masuri de asigurare a asistentei medicale in sectiile de votare


Intră acum și în grupul de

Apropiatul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a adus în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava asigurarea asistenţei medicale în secţiile de votare. Reprezentanţii DSP Suceava au făcut apel la medicii de familie şi cadrele medicale din acele centre, de regulă unităţi şcolare, „să asigure asistenţa medicală dat fiind şi contextul epidemiologic actual.”

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, bioing. Adrian Popescu a precizat că medicii de familie au oferit sprijin şi până acum, fiecare secţie având posibilitatea de a contacta în caz de nevoie un medic de familie, iar în mediul urban, asistenţa este asigurată de către reţeaua de medicină şcolară.

Adrian Popescu a mai spus că probabil Ministerul Sănătăţii va trimite precizări concrete în legătură cu măsurile sanitare ce vor fi luate în centrele de votare. „Probabil se vor lua măşti pentru membrii secţiilor avându-se în vedere, numărul mare de persoane ce vor tranzita locaţiile”, a menţionat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de