Biblioteca Bucovinei reia campania privind donatiile de carte pentru romanii din Cernauti si Torino


Intră acum și în grupul de

În scopul satisfacerii cerinţelor de lectură ale cernăuţenilor, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava reia, începând de luni, campania prin care încearcă să adune cât mai multă carte în limba română pentru a fi donată atât bibliotecilor locale din regiunea Cernăuţi, care, din câte se ştie, se află „în suferinţă” la acest capitol, cât şi Bibliotecii ştiinţifice regionale „M. Ivasiuk”.

Potrivit directorului instituţiei, Gabriel Cărăbuş, biblioteca judeţeană continuă campania publică de adunare a fondului de carte necesar înfiinţării în cadrul Bibliotecii Centrale din Torino a unei mici biblioteci în limba română, destinată elevilor români (mulţi dintre ei originarii fiind din judeţul nostru) care frecventează şcolile din Torino într-un număr destul de mare – aproximativ 2.000 de cărţi, destinate în particular vârstelor cuprinse între 12-18 ani, care să fie donate Sistemului Bibliotecar Urban al oraşului Torino, conducerea acestei biblioteci exprimându-şi deja disponibilitatea de punere la dispoziţie a spaţiului necesar pentru păstrarea cărţilor şi de acordare a sprijinului în vederea gestionării acestora. În acest mod, copiii românilor din Torino-Italia vor primi astfel sprijin din Suceava pentru a nu pierde contactul cu limba şi cultura ţării din care provin părinţii lor.

Pentru aceasta, Biblioteca Bucovinei are însă nevoie şi de ajutorul sucevenilor, al celor care apreciază CARTEA, cărora li se adresează în acest demers public pentru a nu-i uita pe românii din afara graniţelor ţării, fie ei de la nord de graniţă, din Regiunea Cernăuţi, sau plecaţi la muncă în Italia şi a veni în sprijinul lor cu donaţii de carte, donaţii care pot fi făcute la sediul instituţiei, din str. Mitropoliei nr. 4 (tel. 0230-530798). Punerea în practică a unor astfel de demersuri este deosebit de importantă pentru efectele pozitive pe care le poate avea asupra populaţiei.


Intră acum și în grupul de