Alexandru Lazareanu, din nou sef la DSP… dar peste o saptamana


Intră acum și în grupul de

La Direcţia de Sănătate Publică Suceava a sosit luni, dimineaţă ordinul de repunere în funcţie, după o lună de „repaus” forţat, a fostului director coordonator al DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, funcţie pe care acesta a obţinut-o în urma concursului din luna mai. Repunerea în funcţie s-a făcut după ce la începutul săptămânii trecute Curtea de Apel Suceava a decis suspendarea ordinului de revocare din funcţie până la judecarea pe fond a procesului intentat de dr. Lăzăreanu Ministerului Sănătăţii.

Acesta ar fi trebuit să-şi preia funcţia începând de luni, conform ordinului ministerial, dar o va face, de fapt, peste o săptămână, întrucât dr. Ludovic Abiţei, numit interimar în locul său, se află în concediu de odihnă, iar potrivit legii în această perioadă nu se pot modifica raporturile de serviciu.

Ministerul Sănătăţii a fost informat, tot luni, de această situaţie, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP, bioing. Adrian Popescu, dar Alexandru Lăzăreanu a declarat luni, că acest lucru trebuia ştiut fiindcă de obicei un director pleacă în concediu de odihnă cu acordul ministrului. „E o degringoladă a ministerului, ei nu ştiu ce se întâmplă în curtea proprie. Doar ştiau clar că dr. Abiţei este în concediu. E o brambureală, se vede şi în gestionarea situaţiei cu virusul nou: închizi o scoală pentru 3 cazuri, şi peste o săptămână mai apar alte 3 cazuri şi o mai închizi o dată. Ce facem, tot închidem şcolile şi 2 ani nu mai facem învăţământ?”, arată Alexandru Lăzăreanu.

Alexandru Lăzăreanu a fost revocat din funcţie începând cu data de 13 octombrie, pe baza referatului Comisiei de evaluare a activităţii manageriale a directorilor coordonatori de DSP-uri, constituită la nivelul ministerului, la numai 4 luni de la concursul în care a fost declarat admis pe post. Până atunci, el a fost director-adjunct al instituţiei, din 2001, dar o perioadă a preluat cu titlu interimar atribuţiile de director coordonator, până la concursul propriu-zis.

„Aş vrea să ştiu ce au a-mi reproşa. Nu ştiu ce fel de evaluare s-a făcut, la 4 luni de activitate. Cum au raportat activitatea la un an întreg, când eu am fost director efectiv doar câteva luni. Îi vor da în judecată atât pe cei care au făcut raportul cât şi pe cel care a semnat şi voi cere daune materiale”, ne-a declarat Alexandru Lăzăreanu, când a aflat că a fost demis.

Timp de o lună, de la revocare, Alexandru Lăzăreanu a ocupat o funcţie executivă în cadrul departamentului de Medicină preventivă al instituţiei.

Precizăm că, şi pentru Mirela Adomnicăi, Curtea de Apel Suceava a decis suspendarea ordinului de revocare din funcţia de director al Casei de Pensii Suceava.


Intră acum și în grupul de