Flutur, după o inspecție la lucrările de modernizare a drumului județean Suceava-Dolhasca: În sfârșit sunt mulțumit că au început lucrările în forță//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizionat, marți, evoluția lucrărilor de modernizare a drumului județean Suceava-Dolhasca, proiect finanțat cu fonduri europene pe axa strategică Suceava-Iași și a spus că este mulțumit că se lucrează simultan pe mai multe tronsoane și că a fost atacată și modernizarea tronsonului de la Dărmănești-Stroiești-Moara.

„În sfârșit sunt mulțumit că au început în forță lucrările. Și la Dolhasca și la Liteni se lărgește acest drum de la 6 la 8,5 metri cu tot cu acostament”, a spus Flutur.

El a menționat că acest tronson de drum are 46 de kilometri și șase poduri, din care două vor fi construite din nou, iar alte patru se recondiționează, dar și 76 de podețe transversale care vor fi înlocuite și vor fi podețe noi.

„Ne interesează descărcarea apei pentru a nu bălti în această zonă, pentru un drum de calitate”, a spus Flutur.

El a remarcat că liderul asocierii care a câștigat licitația Autotehnorom a împărțit pe tronsoane lucrarea și că sunt mai mulți constructori care lucrează simultan.

„Mă bucură pentru că vom ataca și zona Udești și zona Știrbăț pentru că drumul, astăzi nu arată foarte bine, dar va arăta bine”, a spus Flutur.

El a menționat că au început lucrări și pe tronsonul al doilea de la Dărmănești spre Costâna, Stroiești, Zaharești, legătura cu Moara.

Flutur a precizat că a avut, marți, o întâlnire tehnică cu constructorii și consultanții ca să identifice problemele și că le-a cerut să recupereze și să țină cont că la Dolhasca e o lucrare de apă și canal care se suprapune cu drumul și mai întâi trebuie făcută lucrarea de utilități și apoi drumul.


Intră acum și în grupul de