Record de cereri pentru urna mobila la Paltinoasa


Intră acum și în grupul de

Organizația Județeană a PNL Suceava a sesizat că în comuna suceveană Păltinoasa, la secția de votare nr. 484 au fost depuse un numnăr de 60 de cereri pentru urna mobilă, din partea unor persoane care au certificate medicale semnate de același medic și, majoritatea cu același diagnostic.

Coordonatorul zilei de vot al PNL Suceava, consilierul județean Bogdan Cristache, a declarat presei sucevene că reprezentantul liberalilor în secția de votare a depus o sesizare solicitând ca aceste cereri să fie anulate pentru că au fost depuse cu întârziere și nu în termenul prevăzut de legea electorală.

Președintele secției de votare a fost de acord cu cererile și a ignorat apelul reprezentantului PNL prin care acesta atrăgea atenția asupra faptului că cererile au fost depuse de primarul PDL al comunei iar în 50 dintre cele 60 de cereri e vorba de același diagnostic pus de același medic.

În urma reclamației depuse de PNL, la secția de votare respectivă POliția a fotocopiat cererile urmând a face o analiză asupra situație și a se decide în fapt. PNL Suceava așteaptă de la BEJ o soluție în acest caz.

ULTIMA ORĂ: surse demne de încredere ne-au spus că la ora 14:30 biroul secției de votare nr.484, la solicitarea expresă a președintelui secției a decis să nu ia în considerare nici una dintre cererile de vot cu urna mobilă.

Ciudat este însă următorul fapt. Poliția Suceava a dat publicității un comunicat în legătură cu situația de la Păltinoasa care sună astfel: ”Centrul de Comunicare Judeţean Suceava precizează că astăzi 22 noiembrie 2009 a fost semnalată pe raza comunei Păltinoasa o suspiciune de fraudă electorală la o secţie de votare, cu privire la cererile de deplasare a urnei mobile. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cererile au fost depuse în termenul legal, însoţite de acte medicale. Semnalarea nu se confirmă.” Nu înțelegem de ce președintele SECȚIEI 484 a decis altfel dacă tot era apărat de Poliția Suceava !!!


Intră acum și în grupul de