Austriecii de la Schweighofer vor prelua o fabrica din Comanesti, judetul Bacau


Intră acum și în grupul de

Cei aproximativ 450 de angajaţi ai fabricii Finnforest BACO Production SRL din Comăneşti, judeţul Bacău îşi vor păstra locurile de muncă şi se preconizează chiar angajarea unui număr suplimentar de persoane în viitorul apropiat, odată cu achiziţionarea acestei fabrici de către grupul austriac Holzindustrie Schweighofer.

Firma austriacă a anunţat printr-un comunicat de presă că a semnat o înţelegere cu Metsäliitto Cooperative Finlanda pentru achiziţionarea fabricii Finnforest BACO Production SRL din Comăneşti din judeţul Bacău. Potrivit documentului, după obţinerea aprobării de la Oficiul Concurenţei, fabrica din Comăneşti va fi preluată şi denumită “Holzindustrie Schweighofer BACO” SRL, unde se vor produce plăci panel de dimensiuni diferite pentru cofraje, industria mobilei şi a elementelor de structură pentru case.

Ca urmare a acestei achiziţii, Grupul Schweighofer va avea peste două mii de angajaţi în România. “Achiziţionarea Finnforest BACO reprezintă o completare benefică a activităţilor noastre economice. Scopul nostru este de a extinde gama de produse cât şi de a creşte gradul de prelucrare a acestora. Acesta este un pas înainte spre noi pieţe la nivel mondial, precum şi o flexibilitate sporită având ca obiectiv final satisfacerea nevoilor clienţilor noştri ”, a declarat noul proprietar, Gerald Schweighofer.

În comunicat se menţionează că cererea de cherestea de răşinoase va fi satisfăcută în exclusivitate de fabricile Holzindustrie Schweighofer din România, iar la început, aproximativ 80.000 de mc lemn de lemn de răşinoase va fi livrat şi prelucrat în fiecare an, volum care va creşte în funcţie de gama de produse si productia planificată.

După preluarea Holzindustrie Schweighofer BACO, firma austriacă intenţionează să reorganizeze şi îmbunătăţească logistica în Comăneşti, avându-se în vedere trecerea de la transportul rutier a materiilor prime şi produselor obţinute, la cel feroviar, ceea ce va conduce la un volum mai redus al emisiilor de CO2 în atmosferă.

În România, Holzindustrie Schweighofer deţine în prezent două fabrici de cherestea, una în Sebeş şi o alta în Rădăuţi. O capacitate de producţie pentru panouri de lemn masiv în oraşul Siret a fost preluată, în primăvara anului 2009, de la Swedwood / IKEA. În medie, circa 2,3 milioane de metri cubi de lemn rotund sunt prelucrate anual în fabricile Schweighofer.


Intră acum și în grupul de