Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă de la prima probă scrisă a Bacalaureatului din sesiunea august-septembrie , iar alţi 151 nu s-au prezentat la examen


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat că la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020) au fost prezenţi 281 candidaţi, 151 nu s-au prezentat la examen, iar un candidat de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, care a susţinut proba scrisă în centrul de examen Liceul cu Program Sportiv Suceava, a fost eliminat din examen.

 Sursa citată precizează că niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis.

Subiectele şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Conform calendarului Examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020, pe 25 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului – E.c), pe 26 august proba la alegere a profilului și specializării – E.d), iar pe 27 august va avea loc proba la Limba şi literatura maternă –  proba E.b).

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie.

“În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, mai informează ISJ Suceava.

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

“La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, precizează ISJ Suceava.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

(LB)


Intră acum și în grupul de