Mai mulți șoferi băuți au fost prinși duminică noaptea în traficul din județul Suceava. Toți sunt cercetați penal


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava informează că în cursul zilei de duminică, 23 august, în traficul din județul Suceava au fost depistați mai mulți șoferi urcați la volan în stare de ebrietate.

Potrivit sursei citate, cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată la un tânăr (33 ani) prins pe DJ 176, pe raza comunei Moldovița. El conducea noaptea, când a fost oprit pentru control și testat cu aparatul etilotest, care a arătat un rezultat de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Urmează un alt tânăr (26 ani) din comuna Calafindeşti. Și el a fost oprit noaptea, pe DC 35 dintre comuna Grănicești și comuna Calafindești. Tânărul avea o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de al treilea șofer a fost prins pe strada Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc. Bărbatul de 49 de ani conducea având 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei trei șoferi sunt cercetați penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul  sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Pe lângă asta, tot duminică noaptea, polițiștii l-au depistat pe un tânăr (25 ani) care a condus o mașină pe DJ 208 din Preutești. El emana halenă alcoolică, dar a refuzat testarea cu aparatul etilotest, după care, la spital în prezenţa personalului medical, acesta a refuzat şi recoltatrea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

El este cercetat penal pentru ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


Intră acum și în grupul de