Un bărbat din Drăgușeni a căzut 12 metri într-o fântână secată. El voia să-și recupereze o capră și și-a prins o funie de picior, uitând să se asigure legând și celălalt capăt


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari din Fălticeni au reușit, sâmbătă după amiaza, să salveze un bărbat și o capră căzuți într-o fântână adâncă de 12 metri în care nu era apă.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari fălticeneni au fost solicitaţi sâmbătă, în jurul orei 13:20, să intervină pentru salvarea unei persoane, care a căzut într-o fântână dezafectată, fără apă, situată pe un teren viran de pe raza comunei Drăguşeni.

Victima, un bărbat de 41 de ani, a venit la fântână, unde, cu o zi înainte, îi căzuse o capră, cu gândul să-şi salveze animalul. S-a legat cu o funie de un picior şi a vrut să coboare. Din nefericire, a uitat să lege celălalt capăt al funiei, pentru a fi asigurat, şi a căzut în gol, de la o înălţime de aproximativ 12 metri.

Şansa bărbatului, dat fiind locul izolat, în câmp, a fost faptul că alţi cetăţeni au observat întâmplarea şi au solicitat imediat ajutor la 112.

Pompierii militari, sosiţi la faţa locului, şi-au luat toate măsurile de siguranţă, iar un salvator, cu ajutorul accesoriilor specifice, a coborât în fântână, i-a asigurat și i-a pregătit pe cei doi pentru extragere. Ulterior, atât omul, cât şi animalul, au fost aduși la suprafață, sănătoşi, fără probleme deosebite, care să necesite transportul la spital, respectiv la o clinică veterinară.

După evaluarea medicală, bărbatul şi-a luat capra şi a plecat spre domiciliu, iar militarii s-au retras la bază.  

 


Intră acum și în grupul de