Mii de pachete cu tigari disparute dintr-un camion


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii suceveni au întocmit unui constănţean ce transporta ţigări destinate unui magazin Duty – Free din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prezentare de acte nereale la autoritatea vamală, după ce mii de pachete cu ţigări au dispărut din camion.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch- Seriţan, vineri, la P.T.F. Siret, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au asistat la descărcarea dintr-un camion a unei cantităţi de ţigări destinate unui magazin Duty-Free, amplasat în incinta punctului respectiv, iar la finalizarea activităţii s-a constatat că din marfa înscrisă în facturile prezentate lipsesc din 16 baxuri un număr de 5000 de pachete de ţigări marca „Maiwand”.

”Şoferul camionului, A. Mihai, în vârstă de 50 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa, a declarat echipei de control că nu are cunoştinţă despre lipsa ţigărilor din încărcătura camionului, deoarece nu a asistat la vămuirea mărfii, el fiind prezent doar la încărcarea acesteia, neavând cunoştinţă despre conţinutul coletelor pe care urma să le transporte” precizează comisarul Poroch.

Acesta menţionează că poliţiştii de frontieră au întocmit lui A. Mihai acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prezentare de acte nereale la autoritatea vamală ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluţionării.


Intră acum și în grupul de