Oficial: Un singur sucevean cu Covid-19 a fost internat în spital, în timp ce șase au fost externați în ultimele 24 de ore. Numărul sucevenilor vindecați a ajuns la 4.394


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, luni, în județ se înregistrează 4.394 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore a fost internată o persoană diagnosticată cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate șase persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 548 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 158 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 98 pacienți sunt în zona tampon și 292 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 158 pacienți diagnosticați Covid-19, 94 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 51 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.

În aceste condiții, SJU Suceava dispune, la această dată, de 340 de paturi libere din care 34 pentru pacienți Covid-19, 202 în sectorul Non-Covid și 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile șase paturi pentru pacienți non- Covid, două paturi pentru pacienti Covid-19 și 18 de ventilatoare din care șase pentru pacienți Covid-19.

În același timp, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 60 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și cinci persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Sursa citată precizează că persoanele suspecte de Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 


Intră acum și în grupul de