Dan Ioan Cușnir: Sucevenii spun că locurile de joacă din municipiul Suceava sunt amenajate „prea târziu, prea puțin, prea trist, greșit”. Misiunea mea este ca împreună să creștem calitatea vieții sucevenilor și vom avea în fiecare cartier suficiente locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport pentru tineri și zone de relaxare pentru vârstnici


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a transmis, luni, un comunicat de presă în care arată că primarul Sucevei a abandonat copiii orașului pentru că nu a amenajat locuri de joacă moderne în cei 16 ani de mandat și că zonele de joacă realizate au o calitate îndoielnică a lucrărilor.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Dan Ioan Cușnir:

„Devine din ce în ce mai insuportabil comportamentul actualului edil al Sucevei. Devine de-a dreptul revoltător faptul că jignește Sucevenii, considerându-i lipsiți de memorie. De 16 ani de zile acesta ne-a desconsiderat din plin, dar, mai grav, i-a abandonat pe copiii noștri, la propriu, în mlaștina acestui oraș și aici mă refer la locurile de joacă din oraș, care sunt in mare parte insalubre, degradate și periculoase. Primarul în funcție a considerat probabil că aceștia nu aduc voturi, deci nu contează ca interes.

Deși în acești ani au mai fost amenajate diferite spații, s-a demonstrat că, în cele din urmă, s-au decontat sume uriașe pentru câteva kilograme de vopsea, cu care s-a acoperit rugina. Calitatea îndoielnică a investițiilor în aceste spații de joacă, ”certificată” prin recepții făcute cu ochii închiși, au făcut ca astăzi aceste locuri de joacă să creeze repulsie, în loc să stârnească încântare.

În câteva zile se va inaugura un nou spațiu de joacă pentru copii, în cartierul Cuza 3 din Burdujeni. Ne aflăm în plină campanie electorală, de aceea întrebarea ”de ce abia acum” este justificată. Domnule primar, locuitorii cartierului Burdujeni, cu care am stat de vorbă în aceste zile, sunt dezamăgiți, resemnați și nu mai au nici puterea de a protesta. De aceea, judecata lor se va face la urne. Dar vă reamintesc doar câteva aprecieri pe care aceștia le-au formulat: ”prea târziu, prea puțin, prea trist, greșit”. Vă las să meditați domnule primar și vă doresc să aveți puterea să stați drept la judecata votului.

Pentru că ați pierdut legătură cu realitatea din cartiere, va transmit fotografii cu alte locuri de joacă din Burdujeni, uitate de vremuri și de cei care ar fi trebuit să le întrețină. De asemenea va transmit o fotografie cu spațiul de joacă cu care urmează să va lăudați peste câteva zile, poate reușiți să remediați greșelile de proiectare – Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că iubiți pavelele și bordurile, dar copiii nu au nicio vină, atunci când se dau pe topogan nu trebuie să aterizeze într-o bordură.

Mai gravă decât situația locurilor de joacă insuficiente este lipsa cu desăvârșire a terenurilor de sport pentru tineri și a zonelor destinate vârstnicilor.

Misiunea mea este ca împreună să creștem calitatea vieții Sucevenilor și asta înseamnă că vom avea ÎN FIECARE CARTIER suficiente locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport pentru tineri și zone de relaxare pentru vârstnici. Prin construirea celor 10 parcări supraetajate, vom elibera trotuarele și spațiile verzi de mașini și le vom reda locuitorilor din cartiere.

Revoluția parcărilor de reședința va face posibilă  revoluția spațiilor verzi și a zonelor de agrement și de relaxare.

După 16 ani de neputință, este timpul să spunem #Destul! E timpul să creștem calitatea vieții Sucevenilor!”


Intră acum și în grupul de