15.000 pachete cu țigări de contrabandă găsite într-un microbuz parcat în curtea unui imobil din Straja. Proprietarul casei susține că nu știe cine a lăsat vehiculul în curtea sa

Polițiștii de frontieră suceveni au găsit din nou țigări de contrabandă în proximitatea frontierei cu Ucraina. Ţigările, în valoare de aproximativ 175.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport folosit pentru transportul acestora, în valoare de 35.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Concret, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, duminică, polițiștii de frontieră au descoperit, într-o anexă din curtea unui imobil de pe raza localității Straja un microbuz marca Mercedes Vito, înmatriculat în România, despre care polițiștii de frontieră aveau suspiciuni că este implicat în activitatea de contrabandă cu ţigări.

Sursa citată arată că proprietarul imobilului a declarat că nu știe cine a lăsat vehiculul pe proprietatea sa, iar cu acordul acestuia, poliţiştii de frontieră au intrat în curte și au constatat că în interiorul microbuzului erau mai multe colete cu țigări. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii maşinii pline cu țigări la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă  ucraineană şi duty free.

Prin urmare, întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste  175.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 35.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava.

În continuare  se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabanda, precum și pentru depistarea persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale, mai menționează Ilie Poroch Serițan.