Acasă Actualitate Procentul de promovabilitate în sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului a fost de 36...

Procentul de promovabilitate în sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului a fost de 36 la sută în judeţul Suceava, în creştere cu 2,7 procente faţă de sesiunea de toamnă 2019 a acestui examen


Intră acum și în grupul de
FOTO: Libertatea.ro

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, miercuri, că în judeţul Suceava, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a Examenului Naţional de Bacalaureat 2020 este de 36 la sută, în creştere faţă de sesiunea august -septembrie 2019, când a fost 33,3 la sută. 

Sursa citată precizează că din totalul celor 369 de candidaţi care au promovat examenul de Bacalaureat în această sesiune, 8 candidaţi au obţinut medii între 8-8,99, alţi 69 au obţinut medii între 7-7,99 şi 292 au obţinut medii între 6-6,99.



La probele scrise s-au prezentat 1025 de candidaţi, reprezentând 73,27% din totalul celor 1399 de candidaţi înscrişi.

De menţionat este că în această sesiune a Bacalaureatului au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 5 candidaţi, iar aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni.

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (şase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). 

Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele înainte de contestaţii  au fost afişate miercuri, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

ISJ Suceava mai informează că, la fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii atât în format fizic, cât şi electronic, tot astăzi, în intervalul orar14:00 – 20:00.

În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor prevăzută în perioada3-4 septembrie, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Cea mai mare medie din această sesiune a Bacalaureatului, 8,66,  a fost obţinută de un absolvent al Liceului Teoretic Filadelfia Suceava, următoarea medie, 8,50, fiind obţinută de un candidat care a absolvit Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret”Suceava.

(LB) 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version