Patru cadre didactice sucevene de la Școala nr.1 și Colegiul Alimentar sunt infectate cu SARS-CoV-2


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat că două unităţi de învăţământ din municipiul Suceava au anunţat ISJ că patru cadre didactice au avut rezultat pozitiv în urma testării pentru depistarea SARS-CoV-2.

El a spus că două dintre cadrele didactice sunt angajate ale Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, iar alte două de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Suceava.

Directorul Şcolii nr. 1 Suceava, profesoara Gabriela Mihai, a declarat pentru NewsBucovina că întreg personalul unităţii de învăţământ, însumând 60 de cadre didactice, personal didactic-auxiliar şi personal nedidactic, a efectuat testul RT- PCR, iar în cazul a doi profesori rezultatul a fost pozitiv pentru SARS-CoV-2, cele două persoane fiind asimptomatice.

Profesoara Gabriela Mihai a precizat că cele două cadre didactice s-au prezentat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, o persoană fiind internată, iar a doua a refuzat internarea, dar urmează tratament şi este izolată la domiciliu.

Ea a explicat că Primăria şi Consiliul Local Suceava au aprobat suplimentarea bugetelor pentru unităţile de învăţământ din municipiul Suceava cu sume ce permit efectuarea testelor RT-PCR pentru angajaţii acestor unităţi.

Directorul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Suceava a spus că după discuţiile purtate cu colegii,  întregul colectiv al unităţii a înţeles importanţa efectuării testului RT-PCR şi a acceptat să facă acest test.

“Deoarece încă nu au început cursurile, cele mai multe cadre didactice ale școlii își desfășoară activitatea on-line, iar ședințele Consiliului Profesoral se desfășoară tot on-line, pentru evitarea contactului direct. De săptămâna viitoare, personalul unității va reveni la şcoală, dar după un program foarte bine stabilit”, a mai spus profesoara Gabriela Mihai.


Intră acum și în grupul de