Flutur: La Stulpicani s-au făcut investiții pentru modernizarea drumurilor și devine o comună turistică cu centru de atracție Codrii Seculari de la Slătitoara, monument UNESCO


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Stulpicani va deveni o comună turistică având ca principal centru de atracție Codrii Seculari de la Slătitoara, monument UNESCO.

El a spus că în zonă s-au făcut investiții importante în infrastructura rutieră și că de la Stulpicani, spre Gemenea și Slătioara este astăzi un drum impecabil, inclusiv cu marcaje rutiere și că se va continua anul viitor cu modernizarea drumului spre Câmpulung Moldovenesc.

Flutur a menționat că drumul care face legătura cu Codrii Seculari, este o investiție de aproximativ 4 milioane de euro pe o lungime de 3,9 kilometri și că vor fi realizate 24 de podețe, dar și gabioane placate cu beton pe 2,5 km pe acest traseu.

„Este un drum destul de costisitor și greu de făcut pentru că apele au creat mari probleme în ultima perioadă de timp”, a menționat președintele CJ Suceava.

El a spus că dacă până la Gemenea Consiliul Județean Suceava a făcut o investiție de 2 milioane de euro pentru un drum de trei kilometri care arată foarte bine și va fi un drum turistic care pune în valoare zona, este absolut necesar să fie continuată investiția și până la Codrii Seculari și Câmpulung Moldovenesc.

„În Stulpicani s-au făcut investiții pentru modernizarea a 16 kilometri de drum și devine o comună turistică cu centru de atracție Codrii Seculari de la Slătitoara. Dacă adăugăm drumul care leagă Broșteni din Frasin drumurile din zonă au avut o modernizare foarte curajoasă”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de