Se pregateste bugetul pe anul viitor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene lucrează de zor în această perioadă pentru fundamentarea bugetului pe anul viitor. Acesta trebuie finalizat cât mai repede pentru a intra din timp în analiza Consiliului Local Suceava. Conform primarului municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, şi bugetul pentru 2010 va fi unul de investiţii. Astfel, urmează “să se continue lucrările importante demarate pe parcursul anului 2009, dar se au în vedere şi alte componente care vor intra în derulare anul viitor”, a spus Lungu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută miercuri la sediul Primăriei.

Printre lucrările ce vor fi continuate, se numără finalizarea Proiectului ISPA, continuarea lucrărilor de reabilitare a reţelelor termice şi reabilitarea termică a blocurilor cum şi introducerea utilităţilor în noul cartier Dealul Mănăstirii. “În ce priveşte anul viitor se are în vedere printre altele începerea lucrărilor de reabilitare a Cetăţii de scaun, îmbunătăţirea şi înfrumuseţarea străzilor şi a parcurilor, realizarea sediului Centrului Cultural Bucovina dar nu s-au uitat cele două rute ocolitoare ale municipiului”, a adăugat Lungu.

Pentru 2010 conducerea administraţiei publice locale şi-a propus şi realizarea în cartierul Iţcani a unei microprimării asemănătoare celei din cartierul Burdujeni. Aici ar urma să-şi deruleze activitatea şi Asociaţia Gospodarilor din Iţcani dar se doreşte şi înfiinţarea unui post de poliţie şi ambulanţă după modelul Burdujeni.


Intră acum și în grupul de