Sute de alegători în câteva garsoniere din Burdujeni. Situația a ieșit la iveală după ce s-a verificat cauza depășirii limitei maxime de alegători din listele permanente din patru secții de votare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că au fost redistribuiți alegători din listele electorale permanente înscriși la secțiile de votare 41, 42, 44 și 45 din zona Gării Burdujeni la seția de votare de la Școala nr. 6 din Burdujeni-Sat întrucât s-a depășit limita maximă de 2000 de alegători înscriși în listele electorale.

Lungu a spus că s-a constatat că sunt câteva garsoniere unde sunt trecute ca locatari câteva sute de persoane care nu locuiesc acolo, nu participă la vot, dar obligă municipalitatea să reviziuiască listele electorale.

Potrivit primarului, situația a fost sesizată după ce s-a constatat că la cele patru secții de votare numărul de alegători înscriși în listele electorale permanente a depășit limita admisă de 2000 de persoane și că s-au depistat garsoniere în care au înscris domiciliul și 174 de persoane, dar că sunt garsoniere în care au domiciliul 130 sau 115 persoane.

Lungu a spus că această situație nu este doar în Suceava, ci în mai multe localități pentru că sunt cetățeni din Republica Moldova sau Ucraina care își obțin cetățenia română și apelează la astfel de soluții pentru a avea domiciliul în România.

Conferința de presa Ion Lungu

Primarul Sucevei, Ion Lungu susține o conferința de presa

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 8 septembrie 2020

„Sunt persoane care nu locuiesc acolo, nu participă la vot”, a menționat Lungu care a adăugat că a fost necesară redistribuirea alegătorilor de pe listele electorale din cele patru secții la secția de votare de la Școala nr.6 din Burdujeni-Sat unde erau inițial înscriși 1095 de alegători, iar acum pe lista electorală permanentă sunt 1.879 de persoane.

Întrebat cum poate fi rezolvată problema, Ion Lungu a arătat că e nevoie de o decizie la nivel central și nu poate Primăria Suceava să găsească soluții.

„E o problemă pe care trebuie să o rezolve statul român, Ministerul de Interne”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de