Managerul SJU Suceava: Unitatea de Anestezie-Terapie Intensivă Mobilă va deveni funcțională în scurt timp. Mai sunt necesare minime amenajări


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Alexandru Calancea, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că Unitatea Anestezie Terapie Intensivă mobilă care este organizată la Secţia de Boli Infecţioase va deveni funcţională în scurt timp.

El a spus că mai sunt necesare minime amenajări pentru a fi dată efectiv în funcţiune.

Medicul Alexandru Calancea a explicat că noul sector ATI pentru pacienţii diagnosticaţi cu infecţia cu SARS-CoV-2 va avea o capacitate de aproximativ 25 de paturi, cu toate dotările necesare.

Managerul SJU Suceava a precizat că unitatea mobilă de terapie intensivă, ce dispune de 12 paturi, care a fost donată de Crucea Roşie –filiala Suceava,  este  conectată cu cele  trei saloane ATI cu ajutorul unui container metalic, asigurându-se toate circuitele funcţionale, cu respectarea normelor în vigoare.

Întrebat dacă s-au mai înregistrat noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în rândul angajaţilor unităţii spitaliceşti, managerul SJU Suceava a precizat că în rândul personalului medical nu au mai fost confirmate cazuri pozitive de infecţie cu noul coronavirus, în timp ce în rândul personalului TESA s-au înregistrat “ câteva cazuri pozitive”, însă cei mai mulţi dintre cei confirmaţi s-au negativat deja, iar “situaţia este sub control”.

(LB)


Intră acum și în grupul de