Gheorghe Flutur anunță că Centrul de radioterapie se va finaliza în acest an și va putea oferi servicii medicale pentru 700 de pacienți pe an: Se lucrează la racordarea utilităților și amenajările interioare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, după o vizită la șantierul Centrului de radioterapie că această investiție urmează să fie finalizată în acest an.

El a menționat că este o investiție în parteneriat public-privat cu o firmă din Cluj.

Potrivit lui Flutur doar investiția în clădirea de 2800 de mp este de de 3 milioane de euro, iar încă 3 milioane de euro costă dotările interioare.

El a precizat că investiția a presupus o construcție specială cu pereți care să reziste la radioactivitate, iar acum se lucrează la racordarea utilităților și amenajarea interioară.

Flutur a mai declarat că firma care se ocupă de construcția centrului și-a asumat că spre finalul anului va fi finalizată investiția.

Potrivit acestuia, deja a fost instalat un aparat pentru 700 de pacienți pe an, iar dacă situația o va impune va mai fi adus încă un aparat.

Președintele CJ Suceava a menționat că este extrem de mare nevoie de acest centru pentru că în prezent bolnavii de cancer din județul Suceava se programează la alte spitale și așteaptă luni de zile.

El a menționat că termenul de finalizare a fost depășit din cauză că firma a avut unele probleme, dar și din cauza pandemiei.


Intră acum și în grupul de