Gheorghe Flutur anunță că ministrul Transporturilor a emis ordinul prin care centurile ocolitoare Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei vor fi construite de CJ Suceava cu fonduri europene


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că a primit Ordinul de ministru al Transporturilor 1.802 din 24 septembrie 2020  pentru predarea centurilor ocolitoare ale orașului Gura Humorului și municipiilor Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei către Consiliul Județean Suceava pentru a fi construite pe bani europeni.

În anexa ordinului sunt prezentate și modalitățile în care se vor construi aceste variante ocolitoare.

Astfel, la Gura Humorului varianta ocolitoare este pe raza orașului Gura Humorului și comunei Păltinoasa, va fi de clasa tehnică a doua, drum expres- drumuri naționale europene, cu patru benzi, cu separatoare.

Potrivit proiectului, șoseaua de centură se desprinde din DN 17 zona km 216,700, trece printr-un pasaj superior peste drumul național și peste calea ferată și se finalizează la sensul giratoriu din Păltinoasa.

Varianta ocolitoare Câmpulung Moldovenesc va traversa teritoriul administrativ Câmpulung Moldovenesc și Pojorâta și are punct de început DN 17, traversează râul Moldova prin intermediul unui pod rutier și de cale ferată.

Traseul de ocolire este de 18, 018 km.

La Vatra Dornei, varianta ocolitoare va fi pe raza municipiului Vatra Dornei și comunei Dorna Candreni.

Traseul se desprinde de DN 17 în partea de est a municipiului și revine în partea de nord vest după ce ocolește Vatra Dornei și Argestru.

Flutur a spus că de mai mult timp a cerut crearea cadrului legislativ pentru ca aceste șosele ocolitoare să fie transferate administrațiilor locale, iar Guvernul Orban a emis OUG 101/ 2020.

„Ne-am asumat prin HCJ să ne ocupăm de coordonarea acestor centuri ocolitoare, de comun acord cu primăriile. Sper să se dea drumul la toate procedurile pentru a se construi cât mai repede aceste centuri și scoate traficul greu din aceste orașe-stațiune care va înseamna liniște, confort și dezvoltare turistică și economică adevărată a zonei Sucevei”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de