Gheorghe Flutur anunță că CNAIR a început modernizarea E 85 din Vama Siret și că săptămâna viitoare se depune și cererea de finanțare pentru modernizarea PTF Siret: E poartă de intrare în țară și e nevoie de o anumită o anumită ținută


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că au început lucrările de modernizare a drumului european E 85 începând din Vama Siret care va continua și prin orașul Siret până la zona deja modernizată a drumului.

Flutur a spus că Vama Siret este unul dintre cele mai mari puncte de trecere a frontierei prin care trec anual peste 700.000 de autovehicule.

„Mă bucur să fiu prezent aici cu reprezentanții CNAIR pentru că se începe modernizarea E 85 din frontieră spre Siret și va traversa orașul Siret”, a spus Flutur care a arătat că se va ajunge până la zona drumului modernizată deja anul acesta.

El a mulțumit Ministerului Transporturilor și CNAIR pentru că au dat curs solicitărilor pe care el le-a făcut.

„Am cerut modernizarea acestui drum. Este extrem de important ca și carte de vizită”, a spus președintele CJ Suceava.

El a mai declarat că miercuri, 30 septembrie, se depune cererea de finanțare pentru modernizarea Punctului de Trecere a Frontierei Siret, o investiție de 10 milioane de euro.

„Cea mai importantă piesă din proiect este montarea unui tunel de scanare a TIR-urilor pentru a scurta durata de așteptare în vamă. După ce se va moderniza acest punct se estimează o creștere a numărului de autovehicule prin acest punct al autocamioanelor”, a spus Flutur.

El a amintit că tot la Siret s-a semnat și procedura de începere a proiectării autostrăzii A 7 care va porni din PTF Siret.

„Mă bucură că a fost auzită în sfârșit vocea noastră, a sucevenilor, demersurile pe care le-am făcut pentru că e poartă de intrare în țară. Trebuie o anumită carte de vizită, o anumită ținută  și acest lucru a început astăzi”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de