DSP Suceava: Un cadru didactic şi trei elevi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat joi, pentru NewsBucovina, că în ultimele zile au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus  un cadru didactic de la Şcoala Gimnazială Milişăuţi şi trei elevi de la unităţi de învăţământ din Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Iaslovăţ. 

Ea a spus că dintre cei trei elevi confirmaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, două eleve în vârsta de 15 ani, de la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc şi Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, iar al treilea, în vârstă de zece ani, este elev la Şcoala Gimnazială Iaslovăţ. 

Băncilă a precizat că în cazul elevei din municipiul Suceava, aceasta  a avut doar un singur contact, pe mama sa, aşa cum reiese din ancheta epidemiologică, care este izolată la domiciliu, în condiţiile în care clasa din care face parte a avut cursuri on-line, iar unitatea de învăţământ liceală  a funcţionat după scenariul galben S2, din data de 14 Septembrie. 

Ea a mai spus că în cazul elevei de la Câmpulung Moldovenesc, care a avut doar un singur contact, din familie, s-a trecut pe scenariul roşu doar în clasa din care face parte eleva respectivă, fiind efectuată şi dezinfecţia sălii de curs.

Băncilă a precizat că, potrivit anchetei epidemiologice, Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” funcţionează după scenariul hibrid, cu jumătate  dintre clase având cursuri on line, iar cealaltă parte cu elevii prezenţi la colegiu,  fiind respectate regulile de igienă şi de distanţare fizică . 

Referindu-se la cazul elevului in vârsta de 10 ani de la Şcoala Gimnaziala Iaslovăţ, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a spus că potrivit anchetei epidemiologice, în unitatea şcolară au fost respectate măsurile de distanţare fizică, iar copilul a fost adus la şcoala cu maşina familiei de la începerea cursurilor şcolare. 

Băncilă a precizat ca pentru întreaga familie a copilului s-a recomandat măsura carantinei la domiciliu, iar în şcoală s-au dispus măsuri de dezinfecţie a sălii de curs şi a holurilor.

De la începutul anului şcolar 2020-2021 şi până în prezent, au fost confirmate 60 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în rândul personalului din învăţământul preuniversitar din judeţul Suceava, respectiv 52 de cadre didactice şi 8 angajaţi din rândul personalului nedidactic şi auxiliar.

(LB)


Intră acum și în grupul de