Cinematograful MODERN din Suceava va deveni centru cultural (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Clădirea cinematografului „Modern” din municipiul Suceava care a fost trasferată municipalităţii urmează să fie extinsă şi transformată într-un centru cultural de mai mari proporţii, toate acestea urmând a se petrece după ce se va efectua aici o investiţie de peste 3,2 milioane de euro.

Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu (PDL) care a spus, într-o conferinţă de presă că modernizarea cinematografului „Modern” va consta în extinderea clădirii care va avea, la final, parter, demisol, trei etaje şi mansardă, iar sala de spectacole va avea o capacitate de aproximativ 300 de locuri. Potrivit proiectului, sala de spectacole va putea fi folosită atât pentru proiectarea de filme cât şi pentru diverse alte acţiuni culturale.

Primarul Ion Lungu a mai arătat că suprafaţa totală a Centrului Cultural al municipiului Suceava, construit pe structura cinematografului, va fi de 2.500 de mp. El a menţionat că valoarea investiţiilor este estimată la 3,2 milioane de euro, iar finanţarea va fi asigurată de CL Suceava şi de CJ Suceava.
Primarul a subliniat că municipiul Suceava are nevoie de un astfel de centru cultural.

Cinematograful „Modern” a fost trecut în 2006, alături de alte 17 cinematografe din ţară, prin hotărâre de Guvern, din reţeaua RADEF RomâniaFilm în administrarea autorităţilor locale, pentru a le transforma în sedii de instituţii de cultură.


Intră acum și în grupul de