Gura Humorului se pregateste sa-si inaugureze POPAS-ul


Intră acum și în grupul de

Cea mai lungă, modernă şi nouă pârtie de schi din judeţul Suceava va fi dată în folosinţă în preajma Crăciunului în oraşul Gura Humorului. Anunţul a fost făcut de primarul liberal al oraşului, Marius Ursaciuc, care a spus în această staţiune turistică vor fi organizate până la sfârşitul anului şi spectacole de colinde, de obiceiuri de iarnă sau concerte de fanfară.

Marius Ursaciuc a reamintit că această pârtie de schi şi reabilitarea zonei de agrement turistic “Ariniş” din apropierea mănăstirii Voroneţ, proiect în valoare de 10,2 milioane de euro finanţat de UE, vor fi inaugurate în data de 25 decembrie.
Prin proiectul “Pârtie de schi, Orientare Turistică, Parc Lunca Moldovei, Agrement, Sport” (POPAS) Gura Humorului, este amenajată o pârtie de schi cu o lungime de 1.486 de metri, cu grad de competitivitate 7,5 ce are prevăzut telescaun şi instalaţie de iluminat dar şi o instalaţie de produs zăpadă.

Prin acelaşi proiect a fost reabilitată zona de agrement “Ariniş” prin construcţia unei piscine acoperite cu multiple facilităţi şi a altor două piscine deschise, dar şi de terenuri de sport în aer liber.
Ursaciuc a arătat că în acest fel staţiunea turistică Gura Humorului devine şi staţiune de sporturi de iarnă.

Primarul a mai arătat că se aşteaptă la un aflux mare de turişti în această iarnă la Gura Humorului, menţionând că la baza pârtiei au fost realizate şi 360 de locuri de parcare pentru autoturisme şi zece pentru autoturisme. El a precizat că administraţia locală va organiza, din 18 decembrie până în 7 ianuarie, mai multe spectacole în aer liber cum ar fi concerte de colinzi, concerte ale fanfarei oraşului sau spectacole de datini şi obiceiuri.


Intră acum și în grupul de