Detinutii de la Botosani nu mai primesc hrana de la Radauti


Intră acum și în grupul de

Firma de catering din Rădăuţi ce-i hrănea de un an pe cei aproximativ 1.200 de deţinuţi din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, i-a pierdut de „muşterii”. Aceştia au de marţi, propria cantină modernizată la standarde ce respectă toate normele sanitare în vigoare, după ce acesta a fost sfinţită. Investiţia de 100.000 de lei a fost necesară pentru că, începând cu data de 16 decembrie, s-a finalizat şi contractul cu firma de catering, care a asigurat hrana deţinuţilor pe o perioadă de un an de zile.

Decizia de renunţare la firma specializată, în schimbul popotei de la Penitenciar, a fost luată pentru reducerea cheltuielilor lunare de un sfert, din suma totală de 300.000 lei.

Nu doar cele 1.200 de persoane aflate încarcerate momentan în Penitenciarul Botoşani, vor beneficia de mâncarea preparată în noua cantină ci şi persoanele aflate în arestul Inspectoratului de Poliţie Botoşani.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă Botoşani investiţia era necesară în primul rând, pentru că, după finalizarea proiectului finanţat pentru un an de zile de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, respectiv de externalizare a hrănirii persoanelor private de libertate, s-a reuşit investirea a aproximativ 100.000 de lei, pentru asigurarea condiţiilor necesare, astfel încât hrănirea deţinuţilor să se facă după normele sanitare în vigoare.

Deţinuţii de la Botoşani erau de aproape 1 an de zile hrăniţi de 3 ori pe zi, de o firmă de catering din Rădăuţi după ce aceasta a câştigat licitaţia organizată de Penitenciarul Botoşani oferind condiţiile cele mai bune şi preţul cel mai mic.

Şi la Suceava s-a apelat pentru acelaşi gen de serviciu pentru cei din arestul IPJ. Aceştia primesc masa de la un local din municipiul reşedinţă, aflat la mică distanţă de instituţie, tot acolo fiind făcută şi masa pentru angajaţii ISU „Bucovina” Suceava care sunt în tură.


Intră acum și în grupul de