Conducerea USV a declanșat procedura de achiziție a unui bloc în construcție care să devină cămin studențesc cu circa 500 de locuri. Rectorul Valentin Popa spune că mai sunt în derulare proiecte pentru încă o mie de locuri în cămine studențești


Intră acum și în grupul de

Conducerea USV a declanșat procedura de achiziție a unui bloc de locuințe în construcție aflat în zona Metro, a declarat, miercuri, pentru News Bucovina, rectorul USV, prof.univ. dr. ing. Valentin Popa.

El a spus că urmează ca în urma unei evaluări se va stabili o valoare maximă a clădirii care va fi transmisă Ministerului Educației în vederea aprobării și stabilirii sumei care ar putea fi alocată pentru amenajarea acestui bloc în cămin studențesc.

Ulterior urmează procedura negocierii în vederea achiziției clădirii și amenajării cu respectarea normelor ISU pentru ceea ce presupune a deveni un cămin studențesc.

Potrivit rectorului USV, dacă se va realiza tranzacția, ar urma să fie puse la dispoziția studenților între 500 și 600 de locuri în acest cămin.

El a mai spus că USV va începe și procedura de reamenajare în cămin studențesc și a căminului Liceului Alimentar care a fost primită de la Primăria Suceava.

Valentin Popa a estimat că ambele cămine ar putea fi date în folosință abia peste doi ani când se vor finaliza lucrările de amenajare.

Totodată, rectorul USV este încrezător că și căminul studențesc cu 800 de locuri care ar urma să fie construit de Compania Națională de Investiții în campusul 2 ar putea să primească undă verde din partea Guvernului.

El a arătat că ar urma să fie adoptată o Hotărâre de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest cămin studențesc, iar apoi Compania Națională de Investiții să realizeze construcția.


Intră acum și în grupul de