Arhitect sucevean: În locul actualului stadion Areni ar trebui amenajat un parc și parcare subterană. Intenția municipalității sucevene de a construi clădiri de birouri și hotel este o eroare


Intră acum și în grupul de

Arhitectul sucevean Beniamin Atodiresei a apreciat, miercuri, că prin relocarea Stadionului Areni, zona ar trebui să fie reamenajată în parc astfel încât să fie o extensie a parcului Universității Suceava și să aibă funcțiune de recreere, cultură şi educație și nu clădiri de birouri și hotel așa cum vrea actuala conducere a Primăriei Suceava.

„Intenția administrației municipiului Suceava de a construi, pe actualul amplasament al stadionului, clădiri de birouri și hotel de 5 stele este o eroare!”, a transmis Beniamin Atodiresei pe pagina sa de socializare.

El consideră că prin relocarea stadionului şi cuplarea cu sala polivalentă într-un complex sportiv în zona Metro, se obține singurul spațiu public, central, care poate reactiva funcțional orașul.

„Urbanistic, în condițiile aglomerării prin construirea ansamblului din vecinătatea ISU, soluția de compensare și ameliorare a spațiului public este prin amenajarea unui parc, ca extensie a Parcului Universității, cu funcțiuni de recreere, cultură şi educație, expresie a prelungirii caracterului USV, realizarea subterană a unei parcări care să suplinească necesarului zonei, amenajarea parcării Primărie ca spațiu verde public ca prelungire a celui de peste stradă”, a apreciat arhitectul sucevean.

El a subliniat că parcul e despre oameni, memorie, context, vecinătăți şi nu doar despre a vedea verde.

„Nu este o problemă directă a administrației locale dinamica facilităților hoteliere sau a spațiilor de birouri. Este exclusiv atributul mediului privat! Ori, Suceava are infrastructură hotelieră care oricând poate suplini condițiile de confort și calitate”, apreciază arhitectul sucevean.

Beniamin Atodiresei consideră ca municipiul Suceava are nevoie urgentă de reglementări urbanistice stricte.

„Nevoia urgentă a municipiului este de reglementări urbanistice stricte și clare realizate de arhitecți și nu de politicieni de cursă mai lungă sau mai scurtă!”, a conchis Beniamin Atodiresei.


Intră acum și în grupul de