Acasă Actualitate Sucevean fara casa, in soc hipotermic si cu degeraturi, internat la Terapie...

Sucevean fara casa, in soc hipotermic si cu degeraturi, internat la Terapie Intensiva


Intră acum și în grupul de

La Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost adus duminică după-amiază o persoană fără adăpost cu degerături şi în şoc hipotermic. Potrivit Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean, la ora 18 a fost adus Ion Ziomek, în vârstă de 50 de ani, din municipiul Suceava fiind diagnosticat cu „şoc hipotermic, degerături gr. I şi II mâini bilateral şi antipicior bilateral. Acesta a fost internat în secţia de Anestezie Terapie Intensivă prin Chirurgie.

Potrivit şefului Serviciului Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, Narcisa Marchitan, suceveanul Ion Ziomek se află în evidenţe, dar anul trecut a semnat o declaraţie prin care precizează că nu vrea să fie internat în nici o instituţie de protecţie socială.



Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a transmis spitalelor din judeţ să ia toate măsurile pentru ca oamenii străzilor care ajung îngheţaţi acolo să fie trataţi cum se cuvine, aşa cum a cerut secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, la videoconferinţa de la sfârşitul săptămânii trecute. „Ni s-a comunicat să avem grijă de tot ce se întâmplă cu aceşti oameni, fie să fie internaţi dacă au probele de sănătate, fie să se ia legătura cu Primăria şi să fie duşi în locurile special amenajate pentru ei. De la Primăria Suceava am primit adresă că s-a încheiat un protocol cu Spitalul Judeţean, ca în perioada cu ger oamenii fără adăpost, cu probleme, care sunt aduşi acolo să fie internaţi 3-4 zile, iar ceilalţi să fie trimişi la Dumbrăveni, la Căminul Arhiepiscopiei”, a declarat luni, şeful DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.

Raed Arafat a atenţionat DSP-urile că trebuie să colaboreze cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi autorităţile locale pentru ca persoanele fără adăpost să nu fie lăsate în stradă.

Potrivit şefului DSP Suceava, marea problemă este că mulţi suceveni consumă alcool şi apoi ies în frig. „Probleme au fost îndeosebi cu consumul de alcool. În loc să stea în casă ei, ies afară în ger, alcoolul le dă o stare de bine, nu simt gerul, adorm şi nu se mai trezesc. Sunt unii care n-au cu ce să-şi încălzească locuinţa, dar bani de alcool au”, a precizat directorul DSP.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version