Acasă Actualitate Pensiunile si hotelurile din judet, verificate de Protectia Consumatorilor in perioada sarbatorilor

Pensiunile si hotelurile din judet, verificate de Protectia Consumatorilor in perioada sarbatorilor


Intră acum și în grupul de

Comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor au participat la o întâlnire cu proprietarii de pensiuni şi unităţi de cazare turistică unde au discutat despre cerinţe şi calitatea serviciilor. Elena Oanea, directorul adjunct coordonator a CJPC Suceava, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a cerut să existe concordanţă între ceea ce se prezintă în oferte şi ceea ce se găseşte la faţa locului.

„ În ultimii ani, au fost închise în urma reclamaţiilor, 3 unităţi, din care 2 definitiv, iar un hotel din Vatra Dornei, temporar până la remedierea deficienţelor. În ultimul timp, s-au mai rărit reclamaţiile pentru că, se pare că se străduiesc mai mult fiind şi concurenţă mare”, a declarat Elena Oanea.



Aceasta a precizat că cea mai recentă plângere nu s-a referit la condiţiile de cazare şi masă, ci la neconcordanţa dintre site-ul de prezentare şi ceea ce au găsit clienţii la faţa locului. „Pensiunea era prezentată într-un peisaj mirific, iar când au venit, clienţii au constat că era o pensiune urbană, înconjurată de blocuri, la stradă. E vorba de o pensiune din Câmpulung Moldovenesc. De aceea, am cerut operatorilor din turism să prezinte realitatea pentru asta este practică comercială înşelătoare prin publicitate înşelătoare”, a precizat Elena Oanea.

Aceasta a menţionat că amenda în asemenea situaţii este cuprinsă între 3.000 şi 30.000 lei.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version