Craciun cu…fracturi


Intră acum și în grupul de

Mai multe persoane din judeţ au petrecut sărbătorile de Crăciun în spital cu fracturi în urma accidentelor rutiere. Potrivit IPJ Suceava, în Ajun de Crăciun, la ora 19.25, pe strada Ana Ipătescu din municipiul Suceava, în dreptul Bisericii Sfânta Înviere, H. George, de 25 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, în timp ce conducea un autoturism, a surprins şi accidentat pe minorul I. F. , de 16 ani, din comuna Vereşti, care s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis, din partea stânga a direcţiei de deplasare a autoturismului.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, iar în urma consultaţiei medicale i s-a stabilit diagnosticul: „fractură gambă dreaptă, fractură cot stâng”, necesitând pentru vindecare 35-40 zile îngrijiri medicale, dacă nu intervin complicaţii şi a rămas internat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 21.26, pe DN 2, pe raza comunei Drăguşeni, B. Andrei, de 22 de ani, din oraşul Bucecea, judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism, s-a angajat în depăşirea unui autocamion, moment în care a surprins şi accidentat pe B. Vasilică, de 32 ani, din localitate, care se deplasa în calitate de pieton pe partea stângă a drumului în aceeaşi direcţie de deplasare. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a lui B. Vasilică, care a fost transportat la spital, unde a rămas internat şi s-a stabilit diagnosticul de „fractură gambă dreaptă prin accident rutier”.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, recoltându-i-se probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-se o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe DJ 174F, la ora 23.15, pe raza comunei Şaru Dornei, Ţ. Ion, de 22 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, a pierdut controlul volanului, intrând în derapaj, a părăsit drumul şi s-a izbit lateral stânga de un stâlp al reţelei electrice din beton pe care l-a rupt .

În urma impactului a rezultat accidentarea lui O. Ionuţ, de 22 ani, din comuna Şaru Dornei, pasager pe bancheta din dreapta faţă a autoturismului, diagnosticat cu „fractură coloană dorsală” şi a minorului N. A., de 16 ani din vatra Dornei, pasager pe bancheta din spate a autoturismului, ambii rămânând internaţi.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,44 mg/l şi i s-au recoltat probe biologice, iar autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată din data de 10.12.2009.


Intră acum și în grupul de