Prins de Craciun cu tigari moldovenesti de contrabanda

Nici în perioada Sărbătorilor de Crăciun contrabandiştii de ţigări nu au renunţat la această îndeletnicire. Potrivit IJPF Suceava, luni, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au executat o misiune specifică în zona de responsabilitate, şi au oprit pentru control un autoturism marca „VW”, condus de S. Mihai, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în municipiul Rădăuţi.

După controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, astfel s-au descoperit în bagaje, un număr de 1.000 pachete de ţigări marca „ Winston”, cu timbru Moldova, fără documente legale de provenienţă.
Ţigările în valoare de 4.300 lei au fost reţinute în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

În ultima săptămână (21.12.2009-27.12.2009), poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au executat un număr de 434 misiuni şi acţiuni specifice proprii, nu au permis intrarea în ţară a 13 cetăţeni străini şi ieşirea din ţară a 2 români. Au fost descoperite şi reţinute în vederea confiscării 3.540 pachete de ţigări în valoare de 15.096 lei.

loading...