Arhitectul sucevean Beniamin Atodiresei susține că intenția construirii unui bloc pe strada Dragoș Vodă alterează caracterul zonei prin metoda plantării blocului între case


Intră acum și în grupul de

Arhitectul sucevean Beniamin Atodiresei critică proiectul privind construirea unui bloc pe strada Dragoș Vodă din municipiul Suceava și susține că soluția propusă nu respectă mai multe condiții.

„Atât administrația cât şi parte a profesiei dau semne de oboseală când interesele cetății cad sub cele ale grupului şi a practicilor îndoielnice. Cetățeanul a fost mereu singur iar arhitectura pare să aibă aceeași soartă!”, a transmis Beniamin Atodiresei.

Locuitorii de pe Dragos Vodă nemulțumiți de un bloc ce sta sa se faca intre case

Locuitorii de pe Dragos Vodă din Suceava extrem de nemulțumiți ca un bloc e pe cale sa se faca intre casele lor

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 16 octombrie 2020

El consideră că testarea supărătoare a vigilenței publice riscă să reducă dramatic încrederea, şi aşa subredă, în administrație şi în specialitate.

„Documentația PUZ, propusă pe strada Dragoș Vodă, nr. 31, reflectă alterarea caracterului zonei prin metoda plantării blocului între case. Zona e definită de construcții individuale de joasă înălțime, cu valoare ambientală şi istorică, ce mai păstrează din atmosfera epocii”, arată Atodiresei.

El a explicat că documentația PUZ în planşa de reglementări urbanistice nu este prezentată încadrarea în UTR-ul zonei, iar conform cotelor terenului diferența de nivel variază pana la aprox. 2,00 m, ori regimul de înălțime propus H=D2+D1+P+3E+Pod este imposibil; nu se pot realiza 2 nivele demisol,

Construcția propusă, fiind pe parcelă de colț, poate reclama o înălțime mai mare, dar rezonabilă, arată Atodiresei.

El arată că soluția propusă nu asigură distanța de H (echivalentul înălțimii construcției propuse) față de construcțiile vecine, înălțimea H se consideră relevantă la cornişă/streaşină şi nu la coamă, accesul la apartamente nu este asigurat, el trece peste maşinile parcate,  accesul la demisol nu pare a asigura dimensiunea de circulație simultană, intrare-ieşire, a 2 maşini, iar indicatorii urbanistici POT=39,9 şi CUT=3,6, sunt mult peste cei existenți.

„Oraşul trebuie să conteze! Comisiile de urbanism trebuie schimbate! Nu mai poate fi acceptabil ca membrii acestora să propună documentații discutabile!”, a transmis Beniamin Atodiresei pe pagina sa de socializare.


Intră acum și în grupul de