Foc la doua case din Putna, in prima zi a anului


Intră acum și în grupul de

Două case din Putna au luat foc în noaptea de Sf. Vasile. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava incendiul a fost anunţat la 49 de minute după ziua de Sf. Vasile, astfel că Gărzile de Intervenţie Vicovu de Sus şi Siret, Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Putna şi Gălăneşti au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului izbucnit la gospodăriile lui Ioan A. şi Eudochia Ţ., din localitatea Putna.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la acoperişurile locuinţelor şi la anexe, existând pericolul de propagare la două gospodării învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 03.20. A ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 70 mp, acoperişul bucătăriei pe o suprafaţă de 30 mp şi acoperişul magaziei pe 10 mp de la gospodăria lui Ioan A. şi acoperişul casei de locuit pe o întindere de 60 mp, acoperişul bucătăriei pe 30 mp şi o magazie 15 mp de la gospodăria Eudochiei Ţ. S-au degradat pereţii locuinţelor. Pagubele au fost estimate la 45.000 lei.

Primele cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit prin efect termic, la locuinţa lui Ioan A., din cauza coşului de evacuare a fumului, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat două gospodării învecinate, în valoare de cca 78.000 lei.


Intră acum și în grupul de